Hari no 3

okayh..hampir2 terlupe nk update hari no 3 punye.. ahhh.. mcm nk mampos mse PT (physical training)td.. mne x nye.. crawl kat padang sambil pakai bag pack! ko bayangkan dgn bape kilo nth pasir yg aku pikul kat blakang nih pastu kene crawl.. mmg mcm nk mampos ahh..seb bek die x sroh skali bwk senjate tuh.. kalo x aku pon x taw ahh.. pastu junjung M16 tuhh dekat 1 minit ahh jgk.. fuhh.. mmg terbek ahh.. tapayah nk pegi2 gym dah.. mmg mase exercise pkai senjate tuhh saket segale urat tgn aku.. then, tanggal back pack, bwk senjate round UTM.. hahah..huih.. saket kat tgn aku ni rase smpai skrg.. tp bile ktorg dok lari2, ade la org2 awam yg dok usha2.. cheh.. bangge ahh cket.. cket je laa.. hahah..
hantu betol.. igtkn mase training serangan tuhh boleh la duk rilek2 mse dorg buat model.. aiseymen.. bebudk ni pnggil jd lans koperal la pulak.. mak aih.. da jd 1 hal.. tp koperal aku ckp ckp die saje je nk bg aku peluang rase buat model cam ne.. nnt senang kalo da taw.. cheh.. nk mengenekan aku.. hantu btol.. mase serangan igtkn rilek aje.. ye la, ktorg kan seksyen 3.. tapayah tembak mase serangan sbb ktorg seksyen kedalaman.. cume gerak je la bile ketue platun jerit gerak.. tgh gerak nk pegi kat musuh, tetibe boleh pulak aku pnye koperal mati..! hah.. dtg 1 lgi masalah.. dah name aku kene jerit ganti die.. aiseymen... seb bek mse tuhh da nak abes serangan.. yg tggal cume nk search party ngn check anggote.. tader ahh terok sgt.. tp penat jgk ahh nk lari pegi ulang alik jumpe ketue platun, check anggote.. agak mental (tensen) disitu.. ahah.. okayh.. saye mahu tso.. duhh~

Hari no 2

okay.. hari ni da 2nd day.. igt kn smlm habes je aku jd penolong IC xde la aku pgg ape2 jwtn time kem ni.. haha.. tanggapan itu semua salah skali.. cis! bares pg 2nd day aku kene pick jd platun sarjan utk test mara pg 2.. adess.. habes ahh sume org time tuhh dok mental2 aku.. kate sarjan nnt mmg kene hell la.. kene lari sane sini.. adess.. da la berat back pack ni bpe kilo nth.. tmbah lg dgn M16, porches.. igt porches x berat ke..?? water bottle tuhh kalo da isi ayer berat ahh.. adess.. da la nek balai cerap.. berbukit.. satu hal lagi nak lari2 pkai bag pack 2.. haiyooo.. tp rupe nye time mara sarjan rilek je.. hahah.. ketua platun yg kene menggagau buat formation lah, hape lah.. haaha.. pegawai tu pon ckp time mara sarjan xde keje sgt.. yg keje bnyk time kat harbor je.. ahh.. mmg senang keje aku pg tuhh.. tp still x nmpk lg perjalann mcm mane nk mare tuhh.. agak kompius disitu.. naseb baek laa aku da ade jwtn td.. then utk 3rd day, hah pompuan yg kene jd ketua platun.. whoa! saket ouh.. aku yg tgk ketua platun td pon mmg gler ahh.. esk buat serangan.. ape nk jadi pon aku x taw ahh.. cuak pon ade gak.. tp at least aku da bleyh rilek ahh sbb da kene pick awl2.. hahah..

okay next story, I hate when people think that they are bagos sgt.. and then berlagak x tentu pasal.. awak 2 kalo x pandai buat la care x pandai.. ini tak.. nak ikot kepale die je.. then tlong la jgn suke sgt memperlekeh kan kemampuan org lain.. taw la kamu tuhh mantap.. tp kalo x reti bersyukur, hmm.. Allah tuhh Maha Kuasa..bile2 je die boleh tarik nikmat yg Dia dh bk kat kamu.. jd jgn la berlagak sgt.. haish.. igt awk 2 bagos sgt..?? padahal td mse lead aku tgk mcm haram jehh.. so, cermin diri tuhh dulu sblom nk kate or sound org okayh..

Hari no 1

Assalamualaikum pembuka bicara.. che waahh.. hahah.. aku ade mase lbeh kurang setengah jam lagi sblom aku msok bares roll coll mlm ni.. igt nk tdo td.. tp x boleh lelap sebab saket pale.. fuhh PT (physical terning) pg bolh tahan jgak la.. mmg la ktorg jog x jauh.. seb bek la membe blakang aku ni support mse lari.. trime kaseh membe blakang.. hehe.. tp bile trainer aku stop then sroh kitorg bares kat padang basketball tuhh aku da cuak aahh?? sbb ape..?? sbb padang 2 bnyk semalu.. fuhh bise der kene daun semalu tuhh.. nak2 plak time crawl.. mmg terbek ahh... k, mule2 kene lari, lari dan lari.. penat jgk lahh.. then kene guling.. adoi.. da lame x buat, mcm ni la jd nye.. sampai nk termuntah muntah... uwek2 la.. ishk.. seb bek aku x muntah.. uwek2 je lebih.. hahah.. time crawl pulak, die da bg distance.. die lpaskn group by group.. sempot eden.. bgun2, tgn aku ni rse bise semacam.. igtkn ape.. rupe nye da naik merah2 kesan calar semalu sampai ke lengan.. adess.. lupe pulak la nk sinsing lengan.. mse lari td gatal sgt nk sinsing lengan.. lupe plak nk cover balek mse crawl 2.. hah.. hamek kau.. 1 hari berbirat tgn aku.. mcm org kene dere.. cis.. sakit dowh smpai skrg.. smpi tgh hari solat zohor hujan.. lpas kene hujan, mule la saket pale.. tp aku buat x lyn je.. saket smpi skrg kot.. dulu2 kene hujan xde la jd smpai mcm ni.. x taw la,.. sejak aku balek kl ari 2, balek KLCC kene ujan, then saket kepale.. adess.. ssh laa.. da la ktorg ni mmg kene redah hujan.. aku malas la nk ngadu2 saket pale nih.. hmmm... lpas ni ade roll coll & night walk... got 2 go.. ade mase aku update lg... duhh~



lol.. siyes aku x kering gusi tgk cter nih... sumpah mmg lawak ahh.. dok gelak2 mcm org gler dgn membe aku - Helanie Rahim.. mule2 ari 2 tgk trailer dgn si ecah.. mcm best.. x sngke plak mse usha2 wayang ade pulak cter tuhh.. hah.. ape lg.. teros amek queue ahh.. hahaha.. antare dialog2 aku dgn akak kaunter tiket tuhh-

akak: nk yg 3D ke bese?
aku: bg 3D la.2 seat.
akak: nk seat yg mane? kaler biru seat kosong.
aku: bg seat 22 ngn 23
akak: sumer nye rm 36
aku: ok(aku dgn nk taknak kua duet-aku 20,asy20).. erk..?? akak kalo kensel boleh x? plz3..
akak: (senyum2 sembil klik2 kat komputer 2)ok da delete..
aku:ok trime kaseh.. bg yg bese je la.. hehe (selamat duet aku)

huih.. nk terbeliak bijik mate aku.. mahal gler kalo nk msok tgk 3D.. ades.. hancoq leboq impian nk tgk 3D.. hahah.. pape pon, mmg enjoy ahh tgk cter nih.. sore hero 2 pkai sore Zachary Levi(hero drma brseri Chuk tuhh) and repunzel tuhh pkai sore Mandy Moore (penyanyi/pelakon cter A Walk To Remember) paper pon aku bg 9 bintang kat cter nih.. hahah~