dapat good!




dah lame aku takdapat bende2 macam ni. rase macam balek sekolah dulu pun ade.

*terime kaseh lecturer!

Sniper tanpa magazine

Okay, I really2 need to blog this. I mean, REALLY! Aku tgh tengok satu drama ni. ni dah episod 12. okay, mase tu ade scene sniper kat dalam hutan tu. mase tu gelap, malam, dalam hutan, die target nak shoot la pompuan tu kan. berdebar jugak la scene ni. Then, kamera tu close up dekat sniper tu. bile aku tilik2 balek sniper rifle tu, macam ade something yang pelik. aku tilik, punye tilik, rupe rupenye sniper rifle takde megazine kot! aik? maybe die belum nak tembak lagi kot. takpe2. kite tunggu. kalau x macam mane die nak shoot kalau xde magazine? lepastu, die tunjuk la shooter tu tarik kunci selamat. for your information, agak susah nak tengok scene2 dalam drama atau movie ygtunjuk shooter tu tarik kunci selamat sebelum die fire. selalunye dalam movie atau drama shooter akan terus tembak aje. die tak tunjuk scene tarik kunci selamat ni. tp drama ni berbeza. die tunjuk shooter tu tarik kunci selamat. tp yg peliknye, mase die tarik kunci selamat, takde pun magazine kat rumah kelopak tu? hmm. xpe2. kejap lagi die isi la kot. punyelah aku kagum, tengok shooter tu tarik kunci selamat sebelum die shoot kan. dengan rumah kelopak yg kosong tanpa magazine, tetibe:POOM! die tembak pompuan tu. dengan jayenye, die bunuh pompuan tu. then die tunjuk shooter tu gelak2 sblh sniper rifle tu, lepas die berjaye bunuh pompuan tu. takde pun magazine nye?What the heck dude? kau x isi pun magazine, lepastu tup2, peluru keluar? muahahahahahaahaha! rase macam tgk cerite lawak pun ade der! punyelah penat aku saspens, tup2 kau tembak tanpe peluru? muahahaahah! kalau nak buat cerite pun, kaji la betul2 tuan director. adoi, fail betul la cerite cenggini. uish, naseb baek cerite ni bukan buatan malaysia.

*p/s: aku x boleh la kan kasi tau ni cerite ape. kang x pasal2 gua kene saman. Wahahahaha! yg penting, cerite ini bukan buatan malaysia yea!

SELAMAT HARI JADI UMI

Selamat hari jadi umi! hari jadi yang ke berape ehh?2011-1969=42. so, hari jadi yg ke 42 la. Kalau pkul 9mlm td aku x wish, msti umi x igt yg umo die dah masuk 42 tahun. haha! ye la, bile aku wish je, baru umi kate "laaa, da tue dah. dah 42 tahun dah." nampak sgt umi lupe hari jadi die semalam. hari jadi umi smlm takdelah dimeriahkan kek berpuluh-puluh hengget tu. setakat muffin sebijik pon umi kate jadi la. lepastu, blnje umi makan aiskrim. haha, best pegi jejalan dgn umi smlm. hari jadi umi kan, kite blnje la. walaupun muffin sebijik, umi tak kisah pon tau. umi memang jenis slumber je. die tak kisah pun kalau org len x igt birthday die. xde masenye umi nak merajuk-rajuk ni. buang karen je. sempene hari jadi umi ni, aku nak senaraikan beberape perkare pasal umi.

1. Umi boleh jumpe barang yg kite tak jumpe Contoh situasi Watak-Umi, aku Aku: Mane mi? takder pon kak long cari? Umi: Tu kat tepi tu ha. Aku: tepi mane umi cakap ni? takder la. Tibe2 umi datang kat tepi aku lepastu sekelip mate je die capai bende yg aku tgh cari tu. Umi: Cari pkai mate la. Mate dah 4 pon x bleh nampak lg ke?
2. Umi boleh predict mase depan. Contoh situasi Watak-Umi, najmi(anak no3) Umi: Elok2 minum air tu. Kang tum...... (ayat penuh: kang tumpah air tu) Belum sempat umi nak habeskan ayat tu, air dah tumpah. Najmi: hmmm.. (siap dgn muke cuak lg sbb takut kene bantai dgn umi)
3.Umi masak....... Ini tader dialog. W'pun sesimple mane umi masak, msti sedap smpi menjilat jari. W'pun lauk tu hnyelah sambal ikan bilis, sambal belacan, x kire la amende pon, x sah kalau aku tak tambah sepinggan lg. tetibe terigt nasi ayam umi. pergh! sedap woi! alaa, lame dah umi x masak nasi ayam. except kalau umi masak asam pedas la. aku memang kureng sikit asam pedas ni. xkire la sedap mane pon. x kene dgn tekak kot.
4.Umi & rempit Igt umor dah 42 xbleh merempit ke? kalau sblum pose ari tu, hampir tiap2 malam aku ikut umi merempit tau. xde la kekok mcm mule2 dulu. siap boleh bawak motor tu sampai kajang. hebat tak umi? haha!
5. Umi punye telefon Ni satu lg kes. Umi punye telefon, lg andvance dari aku punye telefon tau. Jgn men2 aku punye tepon yg nokia lame tuh, umi pnye nokia smartphone tu tau x! ehh, kalah aku. tone aku pon bunyi ayam kokok je. umi siap nak tukar lagu Run Devil Run (SNSD) tu jadi ring tone die. aku punye, hampeh!cayalah umi!

papepon, selamat hari jadi yg ke-42
Puan Norzehan bt Samad!



Ini mase umi nak pegi audition AF ari tu.
Nseb bek umi x masuk, kalo tak Hazama no 2 la.
Kidding!



Ni mase ktorg hantar Aishah (anak no2)
pegi blaja kat kuantan.




*p/s: sorry Umi, kaklong upload gambar ni x mntak permission umi! haha!

Hujan

Assalammualaikum dan salam sejahtera. Jam menunjukkan 0228H tapi aku masih belum tidur. Padahal, esok pagi kul 8 dah kene terpacak kat kafe UTM tu. haih! ni nak kongsi sikit pasal celeb korea ni, Rain atau Bi dalam bhse korea nye. igt lagi tak die? ala, yg blakon cerite full house tu. haa, yang tu la! laa,bukan ape. semalam aku tengok Win Win Show kat channel 391(KBS). Ni antare screenshots mase interview tu.












baru setat citer tu dalam 10 minit la. Dorang interview Rain ni. waaa, kiut gile kau! Mak Jemah pon boleh tergode tau kalau die tengok Rain mase tu! Hehe, mane tak nye. Kiut la katekan. Mase interview tu, die still lagi ade rase rendah diri, malu. padahal, album dah brape biji dah die buat, lepastu sempat lg blakon lagi kat Hollywood tu haa and then siap ade company sendiri: J. Tune Entertainment. Tapi time interview tu, die still ade low profile, malu2 punye attitude. Lepastu kan, ade satu explainaition Rain yang buat aku x boleh lupe. (ni aku ade la paraphrase sikit2, tp die ckp lebih kurang gini la)


"I want to be tough in the outside world, but when I go home I want to be the one who kneel down to her. I want to be weak when I'm with her."




Hoi, macam nak pengsan bile dengar Rain ni cakap macam tu. waaaa, sweet tau. Impossible la kan kalau Mak Jemah x fall for him! adooii, rase macam nak kejut umi yang tengah tido tu, lepastu tunjuk, ni ha calon menantu umi. haha, khayalan semate mate! tapi bile pikir balek kan, cenggitu la lelaki idaman yang kite nak. hahah. dah2. that's all for today. tp highlight of the day is his wise words:

"I want to be tough in the outside world, but when I go home I want to be the one who kneel down to her. I want to be weak when I'm with her."

okey kalo korang rase nak tengok interview ni, aku dah siap kasi link skali okeh. Enjoy!

Win Win Show (Kelik dekat sini la)

Karok

asslammualaikum dan salam sejahtera. okeh, selase lepas pegi karok, lepastu hari ni (khamis) pegi karok jugak. dekat mane? Red Box, kat SOGO. aiseymen, makin menjadi-jadi! ye la, hari selase x puas. dapat 2 jam je. yang pegi: aku, asy, aja, & izzwan. memang x puas kalo 2 jam. mule2 mmg la memalu, tp lelame, huh! sumer karok lagu2 malay, english pon ader la jugak. hari ni (khamis), izzwan blanje ktorng! aku ulang: izzwan blnje ktorg!terime kaseh wan! haaha. ktorang book dari pukul 1 smpi 4 ptg. lepastu die kasi extend smpi pukul 5.15! waaahhhh, memang Linkpuas la. sampai nak pecah anak tekak. bese la, karok lagu melayu, inggeris sumer tu kan. yang luar biasenye ktorang karok lagu korea, heh. igtkan bile kluar lagu tu, die pnye tulisan roman la. sekali die keluar tulisan korea daaaa. ntah ape butir yang aku dgn asy nyanyi. heh! antare lagu2 korea yg telah berjaye di karok termasuklah I'll Back (2PM), Nobody (Wonder Girs), Can't Nobody (2NE1), Bonamana (SuJu), Love (CN BLUE), Again & Again (2PM). Walaupun lirik korea tuh x dapat di bace, ktorang bantai je ape yang ktorg igt. peduli hape! haha. siap hafal step2 dance dorang tuh. sikit2 step 2PM, Wonder Girl, SuJu dapat la dihafal. haha. siap shuffle pon ade! hahah. dah habes lagu korea, dok pilih lagu pekik2. sekali dibantainye lagu Mengapa (Nicky Astria), Janji Manismu (Aishah). yea, lagu2 sebegitu memang membuat anak tekak kami rase nak pecah. tp yang x boleh bla, wan buat sore macam Jamal Abdillah, lagu Kekasih Awal dan Akhir. Sejibik! haha! papepon, terime kaseh kpd tukang blanje: wan. jimat duet aku. haha! x lupe jugak terime kaseh kat tukang drebar: asy. len kali pegi jejalan jgn lupe aku tau. haha!

trak 3 tan

takde bende nak post. cume tadi mase on da way dari setiawangse, trnampak trak 3x trak 3 tan. penuh dgn askar2. waaah! haha. argh, bibit2 kerinduan terhadap trak 3 tan telah mula terbit. kene tunggu lagi 2 minggu sblum lapor balek utk kem pentauliahan senior2 ku. moge2 kali ni dapat la pegi. x macam taun lpas, name mmg dalam list pegi pentauliahan USM, tup2 mase hari jadi org len pulak pegi. aish. taun ni name mmg dalam list pegi ikut senior tauliah kat UTHM. dekat aje. Alhamdulillah. ade jugak rezeki. InsyaAllah kalau ade mase kat UTHM nnt, aku lapor kat blog ni. rajin2 ler singgah.



bagi yg x tau trak 3 tan, ini la trak 3 tan.

sekarang ni aku tengah tgk my little sister (not so little) packing. esok die nak pegi blaja kat kuantan. sob sob. sedih2! muahahahaah! for the 1st time die nak pegi blaja jejauh. muahahahaha! nak tengok adek aku sorang ni nanges esk. muahahahahahaha! ishk3. sibuk packing ni hah. rumah da bersepah dgn kertas2 pendaftaran, segale borang, kertas potostet. ahhh! ni sementare aku isikan borang on9 PTPTN die ni hah, sempat lagi mencelah kat blog nih. okeh, chow!

Korea Punye Pasal

Mungkin sudah terlambat. tapi peduli ape aku. aku nak minat jgk korea2 ni. segale k-pop lah. macam. Penyakit k-pop ini amat lah berbahaye kerane ianye boleh menyebabkan anda duduk di depan laptop ber jam2 lamenye. selain itu, penyakit ini akan menjadi bertambah buruk apabile anda dalam fasa drama korea. Di mana, anda akan berjage hingge ke pagi hari hanya utk mononton drama2 ini sambil tergelak sorg2 di dalam bilik. Jiran2 anda mungkin akan terganggu dgn gelak ketawe anda dan merasakan jirannya pelik. Selain itu, anda akan cube utk bercakap bahase korea di dalam bilik, ke dewan peperiksaan, ke kelas, mahupun ke tandas. bagi entry kali ini, saye akan menyenaraikan kumpulan2 yang sedang saye minati.


Big Bang

Ini adalah kumpulan yang pertame menjadi halwe telinge saye semase study week. Kumpulan ini terdiri drpd GD, TOP, Taeyang, Seungri dan Daesung. yang menjadi pilihan of kos la yang power rap tuhh: inicik TOP. kemudian GD yang comel, diikuti si macho: Seungri. apesal aku cakap macho? Kau x percaye, kau pegi tgk video single die: Strong Baby. lepastu kau tau la macho macam mane aku cakap kan. TOP sbb ape pulak? sbb die pandai rap, stylo, dan macam2 lagi. ahh hensemnye!! GD mule2 aku tgk macam bese2 je. mase video clip lies tuh, biase je aku tgk. tp lpas tgk parody coffee prince dorg, ahh! gile comel si GD tuhh. x caye kau pegi usha kat Youtube. haha. lg 2 members die tu, Taeyang ngan Daesung tu pun okay jgk. Taeyang punye sore, sodap! tgk pulak die dance. stylo! Daesung tu pun okay jgk. die punye sore, sedaaapp! haha. bile nak datang malaysia dorg ni? hmmm.. ni antare lagu2 dorg yg dok dlm playlist aku:
1.Lies
2.Haru Haru
3.Make Love
4.Make Love (Taeyang ft Kush)
5.Tonight
6.Tell Me Goodbye
7. Love Song
8.Last Farewell
9.Stupid Liar
10.Strong Baby (Seungri Single)
11. Lollipop (ft 2En1)
12.Lollipop version 2



2PM

Mule2 aku tak minat kumpulan ni, sbb dorg pkai make up. adoi. ni yang aku x gemar ni, laki pakai make up. lepas tgk Video Clip I'll Be Back die, pergh, rase macam nak menari pon ade! stylo la brader2 ni menari. hampir setiap video clip, choreography dorg mmg kelas la! adoi. lepastu terus minat dorg. tp aku x taw la detail sgt background dorg ni macam big bang kan. big bang tu da kire tahap kritikal la. haha. ni lagu die yang aku slalu dgr:
1.I'll Be Back
2.Again and Again
3.Without You
4. I Can't




CN Blue

ini pun aku minat jugak. tp minat lgu je la. xde la detail smpi cari background die ke ape kan. yang aku tau, dorg ni Korean Indie Rock Band. dorg bukan mcm Big Bang / 2pm td. dorg ni bukan yang menari2 tu. dorg ni yang maen gitar, drum, band macam tu la. tp yang semestinye lead singer nye comel. haha. ni lagu2 dorg yang aku rase sodap:
1. Love
2. I'm a Loner
3. Y, Why

Okay, lagu2 laen aku minat jgk. cume takde la segile big bang tuh. ni antare lagu2 laen:
1.Love Ya - SS501 (ini semue krn Kim Hyun Joong : next entry)
2.Nagging - UI ft Seul Ong (2AM)
3.Lies - T Ara
4.Run Devil Run - SNSD
5.Oh! - SNSD
6.Time To Love (TTL) - T Ara ft Supernova
7.Time To Love (TTL) Listen version 2 - T Ara ft Supernova



Assalammualaikum dan salam sejahtera. sebenarnye aku nk post gamba bebudak kat cni. aku pon x taw la apesal la aku ske sgt budak kecik? maybe sbb umi aku jage anak org, pastu tiap2 ari jmpe dorg, lame2 aku jd ske kat budak2. mase aku duk kat stapak, umi jage amir, mira, obok, ngn adik die. mse tu mira ngn amir da besa, skola rndah. tp obok ngn adik die kecik lg. ske layan obok time tu! pastu bile ktorg pindah keramat, umi jage wafiy ngn wildan. lame la jgk umi jage dorg. drpd jge wildan sorg smpi la die dapat adk no 3, mak die bg nenek die plak jage. ade dekat 3 taon kot umi aku jge wafi ngn wildan tuh. da skola da wildan skrg. kalau umi nak pegi kedai bwh ke, pasar ke, aku la take over jge dorang. ala, just tdo kat lua ke, memain ngn dorg ke. lpas umi dah x jge wafi ngn wildan, umi jage umai ngn ucop. mase tu dorg belum ade adek lg. ktorg mmg suke la sakat si ucop ni. apesal? sbb die ni nmpk je kecik, tp hangin 1 badan kot. mmg lawak ahh tgk budak kecik ni mengamuk. pastu umi brhnti jge dorg, dorg msuk taska kot? lpe la sbb time tu aku da msuk skudai. pastu dpt adek, Umi Raudhah name die. sedap kan? tp ktorg pnggil odah je! haha. odah ni comel la. tp die ni mcm pelik cket. kalau nmpk babah aku balek, msti de hepi smcm. pastu die msti nk melekat kt babh aku. kalau babah aku balek lunch, ktorg anak2 die ni buat bese je la. xkn lompat2 jerit2 ckp " ye2 babah balik" kan? tp, si odah ni pantang nmpak babah aku. die yg ber iye2 pegi smbut babah aku balek lunch. pastu bile babah aku nk g keje balek msti die nanges. dgn mak die tader pon cam tu. kalau mak die nk pegi keje, xde pon die nanges. apesal nth die suke sgt kat babah aku? lpastu die ni adela mewarisi sifat abg die, si ucop tu cket. badan kecik(kecik ke?), tp skali die hangin, lwk! tp die ni takut dgn umi aku. haha! tp kalau ucop, x mkn saman! lg umi aku marah, lg die hangin! haha. Then smpi la pulak Waie ngn Zarip. Ni pon aku ske jgk! mule2 mak aku jge Waie je, pastu dpt adek name die zarip. zarip ni dulu mse die baby, suke sgt menangis. Agak2 smpi tingkat 5 boleh dgr. Kalau die nanges, nanges mcm kene bantai! Msti org lalu lalang tu igt umi aku pok/bantai die ke ape kan? tp umi pon x paham apesal la die ni suke sgt menanges. Kuat pulak tu kalau nanges. haha. skrg die dah besar, dah pndai pnggil aku 'along'! pelat2 cket la. terharu doh!die ah besar cket skrg. adek aku cter, kalau adk aku bkk profile pic kat FB aku, msti die tnjuk2 kat komputer tu smbil sebut2 'along'! tp ade la pelat2 cket. so far, boleh la phm pelat die. xde la kritikal mne pon pelat die. gler teharu beb! rase nak nanges la pulak. rindu dorg. haha. anyway, aku rase sbb tu la aku ske sgt budak2. sbb drpd kecik aku hidup dgn budak2. asal nmpk je anak org, msti rase nak cubit2. x pon pgg tgn dorg mase mak dorg tgh dukung ke. kalau nmpk yg comel lg la, rase mcm nk culik je! haha.


ni sepupu aku. Aniq name die.



ni anak akak kedai sblh. main culik je bdk ni.



budak ni dah taknak pon ktorg pkse jgk!



ehh? org kat sblh pulak lebih! haha



org sblh yg lebih! same mcm gamba kat atas ni. haha



comel kan bebudak ni?



ktorg jmpe budak ni kat zoo. saje kacau kejap. haha.



ni la zarip (oren) ngn waie (ijau). comel kan?

Kawan....

yang bagi kau maggi kalau stok maggi kau dah habis
yang selalu bahan kau bile die rase bosan
selalu jadi geng dgn kau dlm bab2 membahan orang
yang follow blog kau
yang komen kat blog kau
yang tolong tarek/tolak kau kalau dah x larat nak berlari lagi
yang same-same berendam dalam Pulau Bongek
yang selalu bg kau pinjam moto kalau kau nak pergi diskusi malam-malam bute
yang kasi kau milo 3 in 1 kalau stok milo kau dah habes
yang masak same2 dengan kau semate mate nak jimat duet sbb elaun tak masuk lagi
yang bg kau pinjam duet mase poket kau kering, elaun tak masuk lagi
yang same2 prank birthday orang
yang same2 tlong angkut birthday girl, humban dalam Pulau Bongek
yang selalu teman pegi makan kat arked tu
yang x lupe kau bila dah ade membe balek
yang selalu ajak kau pegi maen bola tampa
yang same2 menjerit bile elaun dah masuk
yang same2 x puas hati bile kene keluar duet beratus-ratus
yang same2 kene hell bile time kem
yang tolong bg support bile kau penat
yang tolong ajar kau bile kau tak reti nak configure network
yang tolong ajar kau bile muke kau blurr je time subnetting
yang tlong tuka OS ko jd Mac
yang ajak kau maen tennis kat KTC tp kau x penah pegi sbb jauh
yang tumpangkan kau balek smpai kolej
yang bagi pinjam comforter die bile kau dah x larat stay up
yang selalu bagi movie best2 kat kau
yang selalu ingatkan assignment yang berlambak lambak tu
yang selalu tnye masalah kau bile muke kau moody
yang same2 usha bile ade 'jambu alert' atau 'comel alert' atau 'hensem alert'
yang suggest kat kau lagu2 best
yang same2 melalak tak tentu pasal kat tmpat karaoke tu dgn kau
yang kau rase nak sepak2 je die sbb die gelak bile dgr suare kau nyanyi lagu karaoke
yang same2 teman kau pegi beli barang kat Giant atau JJ
yang same2 berangan nak beli macam2 time poket kering
yang tak pernah lupe kau kalau die ade barang baek punye
yang pelawe kau biskut oreo time kau lapa
yang tolong tunggu kau walaupun kau lambat nak mampus
yang tanye kau dah makan belum walaupun sekadar utk memanis mulut
yang mukenye same2 burn time kem
yang ade time kau susah senang (ni dah bese dgr)

-terime kaseh kawan-

Happy Hour

Assalammualaikum dan salam sejahtera. This entry is all about PALAPES Happy Hour that was held on last Saturday, 20 March 2011. Best ok.We were devided into 5 separates group and main sukanneka yang macam budak2 tuhh. 1st game: Marathon. ahh. aku benci game lari2 ni. lari tetap lari. haha. then ade macam2 game la. Aku kumpulan oren. Awal2 game mmg la kumpulan oren leading. smpi break tgh hari, ktorg leading. haha. maen macam2 la. smpi tgh hari, moral mereka sudah up, hahah. ape lagi! mmg lawan btul2 la kan.
last game, game penentuan: tarik tali. waaaa. kumpulan oren ni da la bese2. tgk kumpulan laen, mantap2 sumernye. kecut perut. pergh. cramp kaki main tarik tali. 2 kali maen break. 3 kali maen break. siyes. rase macam nk terputus urat kaki mase game penetuan ngn kumpulan hijau tuh. finally, kumpulan hijau menang. tahniah guys! keep it up.
balek tuuhh ktorg dapat mkn kek. yum2! haha. then, 3 hari saket badan sbb maen tari tali ni, skali dengan muke burn nye. mmg pakej la org kate. 1st place, Hijau, 2nd place Biru, 3rd place oren, 4th place Merah and last but not least Kuning. Nak tau ape punishment Kuning? Rendam dalam Pulau Bongek! Kpd anda yang tdak mengenali pulau bongek, harap dapat klik kat link ini utk bersuai kenal dgn Pulau Bongek. Pape pon, Happy Hour ni mmg best!



Pakaian beragam kumpulan kuning. Ade style la!



Bean mmg tukang karut terbekk!



Penuh dgn tepong komak!



Kreatif x brader ni buat spek pkai surat khabar?



Seronok sgt maen kan junior? btulll...



Ni sblum maen pon smpt pose




Game paling kontroversi




Igt senang ke nk ltupkan belon tu?



Tarik jgn x tarik!



Yeah Merah. Go merah!



Kumpulan paling mantap maen tarik tali.
Rilek je muke kan? MANTAP!



Tarik lagi neira. TARIK!



Kumpulan juare keseluruhan.
Tgk muke mek nor (paki spek) pon da tau da msti mng pnye!
Anyway, congrats Hijau!



Inilah kek kami



Inilah akibatnye kalau hari jadi jatuh mase time training.



Selamat Hari Jadi BOTAK!

Kubu Sarah yg Sudah Siap

Assalammualaikum dan salam sejahtera. Sbenarnye aku malas nk post. Kenape? Tader mood la sbb kene retest. Padahal bkn salah ktorg pon. Cheh! Ok2. Back to main topic. Kali ni aku nk tnjukkan gamba Kubu Sarah yang da siap. Kenape name die Kubu Sarah? Sbb mse tuhh Sarah yg kene jd leader. Then, secare x rasminye kubu itu diberi name Kubu Sarah. haha. Kat bawah ni jgk aku ade ltak video pendek mse ktorg gali kubu ninh.. Okla. xde bnyk mende pon aku nk cter. Nk rest dan tgk CSI. Justin Bieber jd guest mse episode ni.. chow!



kubu kami yg dah siap!



pandangan dari atas (*credit to photographer*)


video


video


video


video


video


Introducing: Pulau Bongek.

Assalammualaikum dan salam sejahtera. Ehem2. Entry kali ini aku nk cter sedikit serba serbi pasal Pulau Bongek. Untuk pengetahuan anda, lokasi Pulau Bongek ini terletak di belakang markas PALAPES UTM. Menurut pengalaman aku sendiri, kalau kite berendam dalam pulau bongek, bau yang melekat pada pakaian kite amatlah BUSUK sekali. Yucks. Sehiggakan, apabila anda membersihkan diri, anda dapat melihat air berwarna coklat mengalir ke lantai bilik mandi anda. Baju yang digunakan semasa berendam di dalam Pulau Bongek ini hendak lah dibasuh dgn cara yang betul. Jika ianya tidak dibasuh dengan betul, bau BUSUK Pulau Bongek tidak akan hilang. Selepas berendam di dlm Pulau Bongek ini, kite mestilah membersihkan diri dengan sebersih bersihnye. Ini kerana, kulit akan menjadi gatal2 @ miang jika badan tidak dibersihkan dengan betul. Pulau Bongek ini agak dalam la jgk. Kalau spe x reti berenang @ panic, boleh lemas. Jadi setiap kali kami ingin memasuki Pulau Bongek, kami memerlukan pengawasan dari jurulatih2. Pulau Bongek ini memang menjadi tarikan oleh jurulatih2 kami. Kenapa ianya menjadi tarikan? Masih belum diketahui lagi.
Aku cter serbe sedikit pasal Pulau Bongek ni sbb entry akan dtg aku akan uploadkan + cter tntang mangse2 Pulau Bongek ini okeh.Papepon thanx 4 reading.




PULAU BONGEK

150 Juta by Fynn Jamal

lagu ni dah lame, tp bile bc lirik die mcm best jek. Enjoy!


Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
"Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?"
"Apa kau buta? Apa kau pura-pura suka?"

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

"Dia mungkin bengis seperti singa"
"Tapi dia nangis tonton cerita Korea"
"Dia mungkin keras bila bersuara"
"Tapi dia jelas, jujur apa adanya"
"Aku lagi kenal dia..."

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata

"Sayang mungkin baran tak kira masa"
"Tapi sayang tahan kalau salah yang saya"
"Sayang mungkin saja keras kepala"
"Tapi sayang manja bila kita berdua"
"Saya kenal sayang saya..."

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi senja
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua...

Buat Kubu.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Entry kali ni aku nk story psal training ktorg sabtu lpas. pagi mcm bese la kan, PT (physical training). Kene bwk bag pack. Seb bek aku ade test pg tuh. So, x pyh la join dorg buat PT. Tp, sebelum pegi ktorg dapat hadiah dulu. Semput aku buat PT 10. Mane x nye, da lame x training. Dapat pulak press support, hah! sekali dgn back pack ko! pergh. bape kilo wa kene pikul kat belakang ni! sakit woo! haha. Best. Kalo kite ni civilian, xde nye nk buat mende2 haram jadah mcm ni.LOL.
Habes test aku msuk klas blaja buat kubu. Teori la. Nnt nk msuk senior ktorg kene buat pertahan plak. tup2, ptg tuhh nk buat praktikal. Erk? Cuak! Mne penah nk gali kubu dalam2. Adeh. Pergh! Sakit pinggang + segale urat tgn aku! Lpas solat zohor, ktorg kene buat kubu. Kalo mse kem nnt, 1 kubu = 2 org. 1st time ni ktorg just buat 1 kubu je la. Nk tnjuk contoh. Best pulak tgk bebudak ni dok gali2. Gilir2 la kan. X kire laki pompuan, kene buat jgk. Aku dpt buat kejap then rilek2 kat tepi tuh. Xde la sakit sgt badan. Ramai sgt nk try buat. Heh! Igt boleh la lepak2 kat tepi tuh? Harammm! Da nk siap kubu tuh, dorg nk pulak rumput, buat penyamaran. Ape lagi, amek kete sorong, cangkul ktorg yg dok lpak kat tepi kene buat. Mmg la syok. Berpeluh peluh dok gali2 rumput. Nk sekali dgn akar2 nye, xde la layu nnt kan. Bau masam peluh x pyh cter la. Haha. Best mmg best. Esk pg bgun tdo, sakit segale urat badan aku, x pyh ckp la. Dgn pinggangnye, tgn nye lg. Waa! terbek dari ladang la. haha. Kat bwh ni aku ade include kan beberape gambo tp sayang gambo kubu da siap tader pulak. Siap buat time magrib, x sempat la nk snap pic. Kalo ade len kali aku upload okeyh. Sekian.


mcm petani pon ade gak




Koperal gali kubu.Heh!




Peringkat awal lg, belum dalam.




Erk? Ape motif gambo ni pon aku x taw.hehe.




Ni team yg buat layout kubu (aiceh, mcm civil engineer)




Tu diaa! da nampak da rupe cket.




Kami pon gali kubu jgak!

Artis YouTube

ahh. macam2 dah aku jmpe artis YouTube nih. IniAnwarHadi, matluthfi90, Joseph Vincent dan macam2 lagi la.
Kali ni aku nk share pulak artis YouTube yg berasal dr negare jiran: Indonesia.
Gamaliel dan Audry.
Si abang bername Gamaliel Tapiheru.
Si adek pulak Audry Tapiheru.
Utk pengetahuan korang, dorg nih adek beradek.
Si abg umo 21 (born in 1990, ehem2), dan adek die around 17 or 16. Aku x sure.
Siyes sodap giler sore adek beradek ni.
Yang si abang maen gitar+nyanyi, adek pulak nyanyi.
Fuhh giler sedap.
Stylo la si abang tuhh maen gitar time lagu Break Your Heart.
Adek die pon ade la contribute gak maen gitar, mase lagu cover Telephone.
Sore adek die mmg meletop la!
And kalau nk dgr sore si abg puas2, try tgk cover In My Head.
Damn it! Gue bisa jatuh cinta gini dong! haha.
Dorg ni berbakat sungguh.
Lagu cover Rocketeer yg die buat cover tuhh pon sodap.
Boleh dikatekan pakej la due beradik ni.
Kat bawah ni aku ade sertekan skali pic due beradek nih.
Itu saje wa nak share ari nih, sekian terime kasih.