Happy Hour

Assalammualaikum dan salam sejahtera. This entry is all about PALAPES Happy Hour that was held on last Saturday, 20 March 2011. Best ok.We were devided into 5 separates group and main sukanneka yang macam budak2 tuhh. 1st game: Marathon. ahh. aku benci game lari2 ni. lari tetap lari. haha. then ade macam2 game la. Aku kumpulan oren. Awal2 game mmg la kumpulan oren leading. smpi break tgh hari, ktorg leading. haha. maen macam2 la. smpi tgh hari, moral mereka sudah up, hahah. ape lagi! mmg lawan btul2 la kan.
last game, game penentuan: tarik tali. waaaa. kumpulan oren ni da la bese2. tgk kumpulan laen, mantap2 sumernye. kecut perut. pergh. cramp kaki main tarik tali. 2 kali maen break. 3 kali maen break. siyes. rase macam nk terputus urat kaki mase game penetuan ngn kumpulan hijau tuh. finally, kumpulan hijau menang. tahniah guys! keep it up.
balek tuuhh ktorg dapat mkn kek. yum2! haha. then, 3 hari saket badan sbb maen tari tali ni, skali dengan muke burn nye. mmg pakej la org kate. 1st place, Hijau, 2nd place Biru, 3rd place oren, 4th place Merah and last but not least Kuning. Nak tau ape punishment Kuning? Rendam dalam Pulau Bongek! Kpd anda yang tdak mengenali pulau bongek, harap dapat klik kat link ini utk bersuai kenal dgn Pulau Bongek. Pape pon, Happy Hour ni mmg best!



Pakaian beragam kumpulan kuning. Ade style la!



Bean mmg tukang karut terbekk!



Penuh dgn tepong komak!



Kreatif x brader ni buat spek pkai surat khabar?



Seronok sgt maen kan junior? btulll...



Ni sblum maen pon smpt pose




Game paling kontroversi




Igt senang ke nk ltupkan belon tu?



Tarik jgn x tarik!



Yeah Merah. Go merah!



Kumpulan paling mantap maen tarik tali.
Rilek je muke kan? MANTAP!



Tarik lagi neira. TARIK!



Kumpulan juare keseluruhan.
Tgk muke mek nor (paki spek) pon da tau da msti mng pnye!
Anyway, congrats Hijau!



Inilah kek kami



Inilah akibatnye kalau hari jadi jatuh mase time training.



Selamat Hari Jadi BOTAK!

Kubu Sarah yg Sudah Siap

Assalammualaikum dan salam sejahtera. Sbenarnye aku malas nk post. Kenape? Tader mood la sbb kene retest. Padahal bkn salah ktorg pon. Cheh! Ok2. Back to main topic. Kali ni aku nk tnjukkan gamba Kubu Sarah yang da siap. Kenape name die Kubu Sarah? Sbb mse tuhh Sarah yg kene jd leader. Then, secare x rasminye kubu itu diberi name Kubu Sarah. haha. Kat bawah ni jgk aku ade ltak video pendek mse ktorg gali kubu ninh.. Okla. xde bnyk mende pon aku nk cter. Nk rest dan tgk CSI. Justin Bieber jd guest mse episode ni.. chow!



kubu kami yg dah siap!



pandangan dari atas (*credit to photographer*)

















Introducing: Pulau Bongek.

Assalammualaikum dan salam sejahtera. Ehem2. Entry kali ini aku nk cter sedikit serba serbi pasal Pulau Bongek. Untuk pengetahuan anda, lokasi Pulau Bongek ini terletak di belakang markas PALAPES UTM. Menurut pengalaman aku sendiri, kalau kite berendam dalam pulau bongek, bau yang melekat pada pakaian kite amatlah BUSUK sekali. Yucks. Sehiggakan, apabila anda membersihkan diri, anda dapat melihat air berwarna coklat mengalir ke lantai bilik mandi anda. Baju yang digunakan semasa berendam di dalam Pulau Bongek ini hendak lah dibasuh dgn cara yang betul. Jika ianya tidak dibasuh dengan betul, bau BUSUK Pulau Bongek tidak akan hilang. Selepas berendam di dlm Pulau Bongek ini, kite mestilah membersihkan diri dengan sebersih bersihnye. Ini kerana, kulit akan menjadi gatal2 @ miang jika badan tidak dibersihkan dengan betul. Pulau Bongek ini agak dalam la jgk. Kalau spe x reti berenang @ panic, boleh lemas. Jadi setiap kali kami ingin memasuki Pulau Bongek, kami memerlukan pengawasan dari jurulatih2. Pulau Bongek ini memang menjadi tarikan oleh jurulatih2 kami. Kenapa ianya menjadi tarikan? Masih belum diketahui lagi.
Aku cter serbe sedikit pasal Pulau Bongek ni sbb entry akan dtg aku akan uploadkan + cter tntang mangse2 Pulau Bongek ini okeh.Papepon thanx 4 reading.




PULAU BONGEK

150 Juta by Fynn Jamal

lagu ni dah lame, tp bile bc lirik die mcm best jek. Enjoy!


Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
"Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?"
"Apa kau buta? Apa kau pura-pura suka?"

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

"Dia mungkin bengis seperti singa"
"Tapi dia nangis tonton cerita Korea"
"Dia mungkin keras bila bersuara"
"Tapi dia jelas, jujur apa adanya"
"Aku lagi kenal dia..."

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata

"Sayang mungkin baran tak kira masa"
"Tapi sayang tahan kalau salah yang saya"
"Sayang mungkin saja keras kepala"
"Tapi sayang manja bila kita berdua"
"Saya kenal sayang saya..."

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi senja
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua...

Buat Kubu.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Entry kali ni aku nk story psal training ktorg sabtu lpas. pagi mcm bese la kan, PT (physical training). Kene bwk bag pack. Seb bek aku ade test pg tuh. So, x pyh la join dorg buat PT. Tp, sebelum pegi ktorg dapat hadiah dulu. Semput aku buat PT 10. Mane x nye, da lame x training. Dapat pulak press support, hah! sekali dgn back pack ko! pergh. bape kilo wa kene pikul kat belakang ni! sakit woo! haha. Best. Kalo kite ni civilian, xde nye nk buat mende2 haram jadah mcm ni.LOL.
Habes test aku msuk klas blaja buat kubu. Teori la. Nnt nk msuk senior ktorg kene buat pertahan plak. tup2, ptg tuhh nk buat praktikal. Erk? Cuak! Mne penah nk gali kubu dalam2. Adeh. Pergh! Sakit pinggang + segale urat tgn aku! Lpas solat zohor, ktorg kene buat kubu. Kalo mse kem nnt, 1 kubu = 2 org. 1st time ni ktorg just buat 1 kubu je la. Nk tnjuk contoh. Best pulak tgk bebudak ni dok gali2. Gilir2 la kan. X kire laki pompuan, kene buat jgk. Aku dpt buat kejap then rilek2 kat tepi tuh. Xde la sakit sgt badan. Ramai sgt nk try buat. Heh! Igt boleh la lepak2 kat tepi tuh? Harammm! Da nk siap kubu tuh, dorg nk pulak rumput, buat penyamaran. Ape lagi, amek kete sorong, cangkul ktorg yg dok lpak kat tepi kene buat. Mmg la syok. Berpeluh peluh dok gali2 rumput. Nk sekali dgn akar2 nye, xde la layu nnt kan. Bau masam peluh x pyh cter la. Haha. Best mmg best. Esk pg bgun tdo, sakit segale urat badan aku, x pyh ckp la. Dgn pinggangnye, tgn nye lg. Waa! terbek dari ladang la. haha. Kat bwh ni aku ade include kan beberape gambo tp sayang gambo kubu da siap tader pulak. Siap buat time magrib, x sempat la nk snap pic. Kalo ade len kali aku upload okeyh. Sekian.


mcm petani pon ade gak




Koperal gali kubu.Heh!




Peringkat awal lg, belum dalam.




Erk? Ape motif gambo ni pon aku x taw.hehe.




Ni team yg buat layout kubu (aiceh, mcm civil engineer)




Tu diaa! da nampak da rupe cket.




Kami pon gali kubu jgak!