Buat Kubu.

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Entry kali ni aku nk story psal training ktorg sabtu lpas. pagi mcm bese la kan, PT (physical training). Kene bwk bag pack. Seb bek aku ade test pg tuh. So, x pyh la join dorg buat PT. Tp, sebelum pegi ktorg dapat hadiah dulu. Semput aku buat PT 10. Mane x nye, da lame x training. Dapat pulak press support, hah! sekali dgn back pack ko! pergh. bape kilo wa kene pikul kat belakang ni! sakit woo! haha. Best. Kalo kite ni civilian, xde nye nk buat mende2 haram jadah mcm ni.LOL.
Habes test aku msuk klas blaja buat kubu. Teori la. Nnt nk msuk senior ktorg kene buat pertahan plak. tup2, ptg tuhh nk buat praktikal. Erk? Cuak! Mne penah nk gali kubu dalam2. Adeh. Pergh! Sakit pinggang + segale urat tgn aku! Lpas solat zohor, ktorg kene buat kubu. Kalo mse kem nnt, 1 kubu = 2 org. 1st time ni ktorg just buat 1 kubu je la. Nk tnjuk contoh. Best pulak tgk bebudak ni dok gali2. Gilir2 la kan. X kire laki pompuan, kene buat jgk. Aku dpt buat kejap then rilek2 kat tepi tuh. Xde la sakit sgt badan. Ramai sgt nk try buat. Heh! Igt boleh la lepak2 kat tepi tuh? Harammm! Da nk siap kubu tuh, dorg nk pulak rumput, buat penyamaran. Ape lagi, amek kete sorong, cangkul ktorg yg dok lpak kat tepi kene buat. Mmg la syok. Berpeluh peluh dok gali2 rumput. Nk sekali dgn akar2 nye, xde la layu nnt kan. Bau masam peluh x pyh cter la. Haha. Best mmg best. Esk pg bgun tdo, sakit segale urat badan aku, x pyh ckp la. Dgn pinggangnye, tgn nye lg. Waa! terbek dari ladang la. haha. Kat bwh ni aku ade include kan beberape gambo tp sayang gambo kubu da siap tader pulak. Siap buat time magrib, x sempat la nk snap pic. Kalo ade len kali aku upload okeyh. Sekian.


mcm petani pon ade gak




Koperal gali kubu.Heh!




Peringkat awal lg, belum dalam.




Erk? Ape motif gambo ni pon aku x taw.hehe.




Ni team yg buat layout kubu (aiceh, mcm civil engineer)




Tu diaa! da nampak da rupe cket.




Kami pon gali kubu jgak!

0 Response to "Buat Kubu."

Post a Comment