Korea Punye Pasal

Mungkin sudah terlambat. tapi peduli ape aku. aku nak minat jgk korea2 ni. segale k-pop lah. macam. Penyakit k-pop ini amat lah berbahaye kerane ianye boleh menyebabkan anda duduk di depan laptop ber jam2 lamenye. selain itu, penyakit ini akan menjadi bertambah buruk apabile anda dalam fasa drama korea. Di mana, anda akan berjage hingge ke pagi hari hanya utk mononton drama2 ini sambil tergelak sorg2 di dalam bilik. Jiran2 anda mungkin akan terganggu dgn gelak ketawe anda dan merasakan jirannya pelik. Selain itu, anda akan cube utk bercakap bahase korea di dalam bilik, ke dewan peperiksaan, ke kelas, mahupun ke tandas. bagi entry kali ini, saye akan menyenaraikan kumpulan2 yang sedang saye minati.


Big Bang

Ini adalah kumpulan yang pertame menjadi halwe telinge saye semase study week. Kumpulan ini terdiri drpd GD, TOP, Taeyang, Seungri dan Daesung. yang menjadi pilihan of kos la yang power rap tuhh: inicik TOP. kemudian GD yang comel, diikuti si macho: Seungri. apesal aku cakap macho? Kau x percaye, kau pegi tgk video single die: Strong Baby. lepastu kau tau la macho macam mane aku cakap kan. TOP sbb ape pulak? sbb die pandai rap, stylo, dan macam2 lagi. ahh hensemnye!! GD mule2 aku tgk macam bese2 je. mase video clip lies tuh, biase je aku tgk. tp lpas tgk parody coffee prince dorg, ahh! gile comel si GD tuhh. x caye kau pegi usha kat Youtube. haha. lg 2 members die tu, Taeyang ngan Daesung tu pun okay jgk. Taeyang punye sore, sodap! tgk pulak die dance. stylo! Daesung tu pun okay jgk. die punye sore, sedaaapp! haha. bile nak datang malaysia dorg ni? hmmm.. ni antare lagu2 dorg yg dok dlm playlist aku:
1.Lies
2.Haru Haru
3.Make Love
4.Make Love (Taeyang ft Kush)
5.Tonight
6.Tell Me Goodbye
7. Love Song
8.Last Farewell
9.Stupid Liar
10.Strong Baby (Seungri Single)
11. Lollipop (ft 2En1)
12.Lollipop version 2



2PM

Mule2 aku tak minat kumpulan ni, sbb dorg pkai make up. adoi. ni yang aku x gemar ni, laki pakai make up. lepas tgk Video Clip I'll Be Back die, pergh, rase macam nak menari pon ade! stylo la brader2 ni menari. hampir setiap video clip, choreography dorg mmg kelas la! adoi. lepastu terus minat dorg. tp aku x taw la detail sgt background dorg ni macam big bang kan. big bang tu da kire tahap kritikal la. haha. ni lagu die yang aku slalu dgr:
1.I'll Be Back
2.Again and Again
3.Without You
4. I Can't




CN Blue

ini pun aku minat jugak. tp minat lgu je la. xde la detail smpi cari background die ke ape kan. yang aku tau, dorg ni Korean Indie Rock Band. dorg bukan mcm Big Bang / 2pm td. dorg ni bukan yang menari2 tu. dorg ni yang maen gitar, drum, band macam tu la. tp yang semestinye lead singer nye comel. haha. ni lagu2 dorg yang aku rase sodap:
1. Love
2. I'm a Loner
3. Y, Why

Okay, lagu2 laen aku minat jgk. cume takde la segile big bang tuh. ni antare lagu2 laen:
1.Love Ya - SS501 (ini semue krn Kim Hyun Joong : next entry)
2.Nagging - UI ft Seul Ong (2AM)
3.Lies - T Ara
4.Run Devil Run - SNSD
5.Oh! - SNSD
6.Time To Love (TTL) - T Ara ft Supernova
7.Time To Love (TTL) Listen version 2 - T Ara ft Supernova



0 Response to "Korea Punye Pasal"

Post a Comment