SELAMAT HARI JADI UMI

Selamat hari jadi umi! hari jadi yang ke berape ehh?2011-1969=42. so, hari jadi yg ke 42 la. Kalau pkul 9mlm td aku x wish, msti umi x igt yg umo die dah masuk 42 tahun. haha! ye la, bile aku wish je, baru umi kate "laaa, da tue dah. dah 42 tahun dah." nampak sgt umi lupe hari jadi die semalam. hari jadi umi smlm takdelah dimeriahkan kek berpuluh-puluh hengget tu. setakat muffin sebijik pon umi kate jadi la. lepastu, blnje umi makan aiskrim. haha, best pegi jejalan dgn umi smlm. hari jadi umi kan, kite blnje la. walaupun muffin sebijik, umi tak kisah pon tau. umi memang jenis slumber je. die tak kisah pun kalau org len x igt birthday die. xde masenye umi nak merajuk-rajuk ni. buang karen je. sempene hari jadi umi ni, aku nak senaraikan beberape perkare pasal umi.

1. Umi boleh jumpe barang yg kite tak jumpe Contoh situasi Watak-Umi, aku Aku: Mane mi? takder pon kak long cari? Umi: Tu kat tepi tu ha. Aku: tepi mane umi cakap ni? takder la. Tibe2 umi datang kat tepi aku lepastu sekelip mate je die capai bende yg aku tgh cari tu. Umi: Cari pkai mate la. Mate dah 4 pon x bleh nampak lg ke?
2. Umi boleh predict mase depan. Contoh situasi Watak-Umi, najmi(anak no3) Umi: Elok2 minum air tu. Kang tum...... (ayat penuh: kang tumpah air tu) Belum sempat umi nak habeskan ayat tu, air dah tumpah. Najmi: hmmm.. (siap dgn muke cuak lg sbb takut kene bantai dgn umi)
3.Umi masak....... Ini tader dialog. W'pun sesimple mane umi masak, msti sedap smpi menjilat jari. W'pun lauk tu hnyelah sambal ikan bilis, sambal belacan, x kire la amende pon, x sah kalau aku tak tambah sepinggan lg. tetibe terigt nasi ayam umi. pergh! sedap woi! alaa, lame dah umi x masak nasi ayam. except kalau umi masak asam pedas la. aku memang kureng sikit asam pedas ni. xkire la sedap mane pon. x kene dgn tekak kot.
4.Umi & rempit Igt umor dah 42 xbleh merempit ke? kalau sblum pose ari tu, hampir tiap2 malam aku ikut umi merempit tau. xde la kekok mcm mule2 dulu. siap boleh bawak motor tu sampai kajang. hebat tak umi? haha!
5. Umi punye telefon Ni satu lg kes. Umi punye telefon, lg andvance dari aku punye telefon tau. Jgn men2 aku punye tepon yg nokia lame tuh, umi pnye nokia smartphone tu tau x! ehh, kalah aku. tone aku pon bunyi ayam kokok je. umi siap nak tukar lagu Run Devil Run (SNSD) tu jadi ring tone die. aku punye, hampeh!cayalah umi!

papepon, selamat hari jadi yg ke-42
Puan Norzehan bt Samad!



Ini mase umi nak pegi audition AF ari tu.
Nseb bek umi x masuk, kalo tak Hazama no 2 la.
Kidding!



Ni mase ktorg hantar Aishah (anak no2)
pegi blaja kat kuantan.




*p/s: sorry Umi, kaklong upload gambar ni x mntak permission umi! haha!

0 Response to "SELAMAT HARI JADI UMI"

Post a Comment