Panggilan Markas


Breeep, breep.
Henset tu bergerak-gerak mintak diangkat.
012*******
Ehh? Nombor tak kenal ni.
Ehem, ehem.

"Hello?"
"Hello, boleh saya bercakap dengan Cik Nur, Nurul Aatieqa?"
"Ya, saya bercakap."
"Cik Nurul, Nur Aatieqa berada di mana sekarang?"

rase macam nak sound je sbb die salah sebut name gua. 

"Saya ada kat UTM Skudai."
"Tengah belajar ke?"
"Tak, tengah kerja."

Gua dah cuak.

Sape pulak la yang cari gua ni?
Gua ade menang hadiah ke?
PTPTN kol ke? (sbb pagi tu baru kol ptptn)
HEMA, Bendahari UTM ke? (sbb gua tak bayar yuran lagi, ptptn lambat masuk)
Suara pun jadi sirius.

"Cik Aatieqa boleh datang ke markas PALAPES UTM skrg?"
ehh, markas? erk..?
"Stap! la... hahahaahahah! igtkan sape td. nape stap?"
blah
blah
.
.
.
.
.
blah
blah
stap/staf = jurulatih palapes
nasib baik gau tak sound sbb die salah sebut name gua time tu.
kalau tidak, komfem semua kadet senior kene rendam Pulau Bongek lepas fitting baju mnggu depan.
pheeeew, selamat.

0 Response to "Panggilan Markas"

Post a Comment